Almedalsveckan 2020 ställs in på grund av Corona

Många är de verksamheter och events som har ställts in den senaste tiden med hänvisning till risken för smittspridning av Coronaviruset. Regeringen minskade under förra veckan det tillåtna antalet vid offentliga sammankomster från 500 till 50 personer efter rekommendation från Folkhälsomyndigheten. Många verksamheter har drabbats, allt från festivaler och fotbollsmatcher till besöksnäringen. En av dem som höll ut in i det längsta var politikerveckan i Almedalen på Gotland som så sent som 20/3 gick ut med att man avsåg genomföra veckan. Men nu har alltså arrangörerna, Region Gotland, i dialog med riksdagspartierna, beslutat att ställa in årets Almedalsvecka.

- Att ställa in årets Almedalsveckan är det ansvarsfulla beslutet att fatta i nuläget, säger Lisbeth Bokelund (MP) som är ordförande för arrangörsgruppen, i ett pressmeddelande idag på morgonen.

Istället för årets Almedalsvecka blickar Region Gotland nu framåt mot 2021.

- Vi kraftsamlar nu inför 2021. Vår ambition är att erbjuda en trygg och säker mötesplats, som erbjuder fysiska möten, försvinner därmed inte, berättar Lisbeth Bokelund.