Här är tre hjältar i Almedalen

Det finns många bra företeelser och personer i Almedalen. I mediebruset är det lätt att missa dessa fantastiska företeelser och personer, men här kommer några av dem som vi uppmärksammat hittills under Almedalsveckan.

Fredrik Pettersson
När ABF höll ett seminarium i sitt tält om kampen mot högerextremismen var nazisterna från Nordiska Motståndsrörelsen på plats. När seminariet väl var klart omringades panellisterna, bland annat vänsterdebattören Showan Shattak, av nazisterna. Polisen förhöll sig passiv. Det gjorde däremot inte Fredrik Pettersson, anställd på ABF i Sörmland. Han ställde sig mellan nazisterna och panelen för att se till att de höll avstånd. Det krävs mycket för att våga stå upp mot rasisterna. Det visade Kriminellas Revansch i Samhället (KRIS) under förra Almedalsveckan. Den modiga aktionen av Fredrik uppmärksammades bland annat av Jessica W. Sandberg på Twitter. Här skriver Fredrik själv om händelsen. Fredrik är en kille vi vill rikta ett stort tack till för hans mod och civilkurage!

TCO:s våfflor
Att dela med sig och se till at ens pengar går till något bra är viktig. Att fylla magen med något gott är också viktigt. Kan man kombinera dessa saker är det en riktig fullträff. TCO-parken har under ett antal år serverat våfflor. I år gör man det med en extra twist. För varje serverad gratisvåffla skänker TCO 5 kronor till UNHCR, FN:s flyktingorgan.

Personalen på presscenter
Att man glider in tidigt på morgonen, är trött och stressad till en deadline, det är vardagen som journalist i Almedalen. Stressade journalister är inte alltid världens trevligaste människor. Trots det är personalen på presscenter alltid lika trevlig, lugn och sansad. De tar begreppet ”service” till en helt ny nivå!

Bild: Sven Lindwall/Expressen