Fyra saker som du måste göra i Visby

Nu har Almedalsveckan startat och här är fyra saker som du måste göra under veckan, för att göra din Almedalsvecka så bra som möjligt.

1. Stötta lokala entreprenörer

Leta efter året-runt-företag, fråga kyparen om restaurangen som du är på har öppet året runt och ta en extra kaffe om du går till ett fik där servitören pratar gotländska. För det lokala näringslivet är Almedalsveckan en av årets största händelser och det borde du göra allt du kan för att stötta.

2. Bojkotta gubbiga paneler

Ännu har inte alla arrangörer lärt sig att det inte går att ha en helmanlig panel. Trots att det är 2019. Bojkotta högljutt paneler som endast har män, exempelvis Göteborgs universitet och Västsvenska Arenan, Dagens industri, Aerospace Almedalen med Christer Fuglesang och DoubleCheck AB.

3. Uppmärksamma organisationen Fler Unga

Organisationen Fler Unga ger politiskt intresserade unga möjlighet att för en billig peng åka till Visby. De kommer gå runt och ställa jobbiga frågor till makthavare. Hitta en delegat och ge henom en stor klapp på axeln. De gör ett fantastiskt jobb!

4. Kranmärk ditt evenemang

Bubbelvatten är 1900-tal. Nu är det dags att platsbanta och kranvattensmärka ditt evenemang, en kampanj som Region Gotland flitigt driver under Almedalsveckan.