Järvaveckan – en framtidsvecka!

Nu är Järvaveckan 2019 över och hyllningarna väller över det projektet. Jag vill sälla mig till den kören, i form av lite hyllningar. Järvaveckan är verkligen här för att stanna.

Fokus på Järva

Det finaste med Järvaveckan måste ändå vara dess fokus på de lokala frågorna. I år märktes det, mer än någonsin, att det lokala civilsamhället i Järvaområdet var representerat. Inte minst genom att de politiker som var på plats hade en lokal förankring. Polisen var där för att värva medarbetare, Unionen spelade musik och TCO hade en tatueringsstudio för barn. Järvaområdet har en stor andel barn och ungdomar och det märktes att de fick ta stor plats under Järvaveckan.

Organisationen med talen

Två tal varje dag! Kan det bli bättre? Här lyckas Järvaveckan få till ett effektivt system som gör att du kan hinna med hela Järvaveckan under en arbetsvecka. Tack, säger alla arrangörer.

40 000 besökare!

I år slog veckan rekord med över 40 000 besökare, vilket är mycket välförtjänt. Som besökare var det svårt att se hur många som var inhyrda innerstadsbor och vilka som faktiskt bor i Järvaområdet, men min (någorlunda skarpa blick) sa mig att det var fler lokalbor än förra året.

Som alla veckor finns det även förbättringsområden. Fixa parkeringskrisen, undvik tomma tält och sätt aktiviteterna på scenen mer i fokus är några.

Men vad gör väl det? Järvaveckan är här för att stanna.

IMG_8632-1024x683Bild: Järvaveckan.se