HBTQ-utställning på Järvaveckan

Snart drar Järvaveckan igång och den 13/6 är temat ”Hälsa och psykiskt välbefinnande.” I samband med detta kommer konstnären Fernando Torres visa sin utställning ”The Rainbow Report.”
- Jag har länge tänkt lansera The Rainbow Raport och fånga upp människors berättelser om hur det är att komma ut och som berättar om sina rädslor, hopp och fördomar. Syftet är att skapa en inkluderande queer bildframställning för HBTQ-personer med olika bakgrunder, berättar Torres.

Det är fackförbundet Unionens Stockholmsavdelning som står bakom visningen av utställningen.
- Inkluderande arbetsplatser och ett samhälle där alla har rätten att vara sig själva är en av Unionens kärnfrågor. Att skapa inkluderande arbetsplatser är en fråga som vi förtroendevalda jobbar med dagligen, säger Maria Nilsson, ordförande för Unionen i Stockholm.

Om målet med utställningen berättar Fernando Torres att det är att ge medierna fler nyanser av vad intersektionalitet kan innebära.
- Att vara gay och född utanför Europa och dessutom från förorten är nyanser som behöver framställas på ett positivt sätt i medierna, menar konstnären själv.

 

Artikeln är publicerad i samarbete med Unionen Stockholm.