Twitterlista: Almedalens mest inflytelserika twittrare

Den är här nu! Inför Almedalsveckan listar Makthavare.se, traditionsenligt, de makthavare som du ska ha koll på inför och under årets viktigaste vecka! I år fokuserar vi extra mycket på ideella krafter, ungdomar och digitalisering – och på personer och organisationer som du definitivt ska fortsätta följa även efter Almedalsveckan! Här har de som sätter agendan i Almedalen!

Personer

1. Tom Samuelsson, @tomsamuelsson    

Här har ni en riktig stjärna som har lyst länge i Almedalen, och som vi med spänning följer även i år! Tom är digital strateg på Försvarshögskolan och bloggar på Stratkom. Älskad av många, i och utanför Almedalen!

2.  Ida Drougge, @idadrougge    

Moderat riksdagsledamot som leder riksdagsligan i sociala medier. Här senast genom att visa framfötterna i att de faktiskt går att påverka som enskild ledamot i frågan om tjänstemannaansvar. Vi följer hennes fortsatta arbete med spänning i Almedalen!

3.  Jonas Morian, @promemorian

Almedalsveteranernas Almedalsveteran som inte bara är grundare av Makthavare.se, utan även samhällspolitisk rådgivare på Ledarna. Han vet allt (ALLT!) om Almedalen.

4.  Lihini Wijesinghe, @LihiniW  

Året drivkraft bakom Fler Unga, som lyfter det unga perspektivet i Almedalen. Lihini är en van minglare som vi ser fram emot att följa både under Almedalsveckan och en lång tid framöver! Ett framtidshopp vart hon än väljer att hoppa!

5. Niklas Svensson, @niklassvensson

Expressens mesta Almedalsjournalist som även i år står för utfrågningar på Skandias eftersnacksscen och som är överallt där det händer någonting i Almedalen.

6. Carl Bildt, @CBildt och @carlbildt    

Presentation överflödig. I år är han i Almedalen och lajvar utrikesminister och talar om hur det är. Som sig bör.

7. Amalia Berglöf, @amaliaberglof

En glad redaktionsfavorit som redan nu är en Almedalsveteran. Hon syns och hörs överallt, hela tiden. Målmedveten, smart och nästan alltid glad.

8.  Samuel Somo, @somosam

Den här smålänningen ser du (nästan) alltid med en Almedalsdrink i handen. Med en bakgrund i nykterhetsrörelsen har han förändrat Almedalsveckan till det bättre. Det tackar vi för!

9.  Nike Örbrink, @nikeorbrink

Ett framtidsnamn inom den kristdemokratin. Nike är aktiv i Kristdemokraterna i Stockholm och en bråkstake för vänstern både i Stockholm och i Almedalen.

10. Juan Pablo Roa, @RoaJuanPablo

Han är toppkommunikatör för Socialdemokraterna och gotlänning. Kan det bli bättre?

11. Brit Stakston, @britstakston

Almedalens klaraste lysande stjärna som i alla väder står upp för det demokratiska samtalet.

12.  Annika Strandhäll, @strandhall

Vi sa det förra året och vi säger det igen: Om Sverige hade haft en Twitterminister hade det varit Annika Strandhäll. Dessutom fotbollsälskare!

13.  Naod Habtemichael, @nHabtemichael

Nytillträdd ordförande för Centerpartiets studerandeorganisation, Centerstudenter, som varje år anordnar ett uppskattat kubbmingel i Almedalen. Den här killen syns ständigt i bruset. Överallt!

14.  Henrik Almén, @Henrik_Almen

Grön student med ett gediget engagemang i ungdomsrörelsen!

15. Sakine Madon, @Sakine

Ledarskribent och hårdrockare som ständigt syns på både Visbys gator och i Twitterflödet. Alltid snäll mot de snälla och hård mot de hårda.

16. Natalie Sial, @NatalieSial

Ytterligare en redaktionsfavorit som arbetar som pressis på regeringskansliet OCH en fena på digital kommunikation. En dream in heaven!

17.  Torbjörn Sjöström, @t_sjostrom

Mannen med kepsarna som har koll på det mesta när det kommer till opinionsundersökningar och siffror i allmänhet. VD på Novus.

18. Sophie Hedestad, @SophieHedestad

Digitalt proffs på Meltwater som även i år storsatsar på Almedalen.

19. Anna Simon-Karlsson, @asimonkarlsson

Pressekreterare hos Centerstudenter och ordförande för Judiska Ungdomsförbundet, samtidigt! Det ni!

20. Elin Nilsson, @elin_sundsvall

Skribent på Dagens Opinion och proffs på att synas och nå ut med viktiga budskap.

21. Cissi Wallin Blomberg, @cissiwallin

Almedalens viktigaste aktör, eftersom hon förtjänstfullt lyfte metoo-debatten till Sverige och öppnade dörren för många unga kvinnor och uppmuntrade berättelser att komma till upp ytan. En förebild.

22. Isabella Löwengrip, @lowengrip

Ung entreprenör som vi under förra året fick hyllades av självaste Peter Stordalen. Och honom litar vi på!

23. Johanna Jaara Åstrand, @JohannaJAstrand

Skolfrågan är en av de frågor som är viktigast i valrörelsen, och ordföranden för Sveriges största fackförbund för lärare lyssnar vi mer än gärna på i Almedalen.

24. Edward Tovi, @ToviEdward

Twittrar smart oavsett plats. Följvärd.

25. Maria Stockhaus, @Mariastockhaus

Islandshästryttare som är ett stort fan av filmen Järnladyn. Dessutom moderat riksdagsledamot specialiserad på skolfrågor. Supertwittrare.

Organisationer

1. KRIS, @RIKSKRIS

KRIS dominerar Almedalen genom att både synas och höras, år efter år. In och följ!

2. UNF, Junis, IOGT-NTO, @UNFtweet, @junistweets och @IOGTNTO  

Här är några av aktörerna bakom Almedalsdrinken, det alkoholfria alternativet som har förändrat Almedalen till det bättre.

3. Gotlands Allehanda, @GAllehanda

Lokalmedia på Gotland förtjänar ett stort credd för sin rapportering under Almedalsveckan. De gör ett bra jobb året om, och speciellt under Almedalen.

4. Almedalsguiden, @almedalsguiden

Här hittar du kalendariet under veckan!

5. TCO,  @TCOSverige

Så vi att vi älskar TCO-parken? TCO lyckas år efter år skapa en trevlig och familjär känsla bland de tusentals Almedalsbesökarna. Det, och sina intressanta och alltid aktuella seminaroer, ska de ha kredd för.

6. Bakjour, @Bakjour

Följ inte. De följer dig.

7. Ung Media. @UngMediaSverige

Här är ett gäng som du inte ska missa. Här finns många blivande framtidslöften, och i år har de extra fokus på nyanlända skribenter.

8. Fler Unga, @Flerunga

Glada, pigga och nytänkande som lyfter in ungdomsperspektivet i Almedalen. Välbehövligt.

9. Blank Spot Project, @blanksp_t

I år är demokrati i fokus i Almedalen och där spelar Blank Spot Project med chefredaktör Martin Schibbye en viktig roll. Vi får aldrig glömma bort vad Almedalen egentligen handlar om.

10. Hej Digitalt!, @HejDigitalt

Digitalisering är en av Almedalens hetaste frågor och med Hej Digitalt blir det extra roligt. De har alltid hög kvalitet på sina seminarier.

11. Svenska Kyrkan. @svenskakyrkan

Med sina Nikodemussamtal har Svenska Kyrkan tagit sig an det lugna samtalet i Almedalen, med fokus på att låta folk få prata till punkt. Ett plus är dessutom Fredrik Hardt. Ett enormt plus.

12. Systembolaget, @systembolaget

Från det här kontot har vi fått se Twitterkonst under våren och vi ser med spänning fram emot vad de hittar på under Almedalsveckan.

13.  Miltton Labs, @MilttonLabs

Mingla, Mingla, Mingla! Här är PR-byrån som har fått Almedalen att mingla loss till nya nivåer genom sin Tinderapp.

14. Partierna

Det viktigaste i Almedalen som vi inte får glömma bort! Gå in och följ! Vi rekommenderar Moderaterna, Socialdemokraterna, Kristdemokraterna, Miljöpartiet, Liberalerna, Vänsterpartiet, Centerpartiet.

15. Inte Rasist Men, @interasistmen

Strunta i det åttonde partiet och följ de här stjärnorna istället! Heja!

 

Och till sist: Följ @Makthavare, Almedalens egen lokaltidning som tycker politik är så roligt att vi tar det på allvar. I år leds arbetet av Jessica Schedvin, Jonas Lundgren, Sars Graner Tyllman, och Joakim Holmertz  som rapporterar om det vi älskar mest av allt: Almedalsveckan!