Makthavaröl om Almedalen – 50 år!

Det är i år 50 år sedan Almedalsveckan uppstod som fenomen, då Olof Palme höll sitt första tal på ett lastbilsflak i Visby. Fenomenet har få jämförelser. Förra året hölls över 4 000 evenemang och över 40 000 människor besökte veckan.

Lena Lid Falkman, forskare vid Handelshögskolan i Stockholm, har under flera år följt och deltagit i Almedalsveckan. Hon ligger bakom initiativet till en minnesbank och antologi om Almedalsveckan som ges ut lagom till 50-årsjubileet.

Med anledning av detta ordnas ett väldigt speciellt Makthavaröl i Handelshögskolans lokaler där boken presenteras och kända Almedalsprofiler delar med sig av anekdoter från förr – och siar om Almedalens framtid.

Mer information kommer. Men vi kan redan nu avslöja att vi återupplivar en succé från förr och under kvällen ordnar ett efterlängtat politikquiz – självklart med Almedalstema. Varmt välkomna! Anmälan som vanligt via Facebook.