Göteborgspolitiker: Göteborg har inget som är värt att visa upp i Almedalen

Det var rörigt under onsdagsförmiddagen när Göteborgs kommunstyrelse skulle ta ställning till om kommunen skulle medverka i 2018-års Almedalsvecka eller inte. Den stora frågan handlade om ifall Göteborg är värt att visa upp eller inte.

Det var Göteborgs missnöjespolitiker Martin Wannholt och Sverigedemokraternas kommunalråd Lars Hansson som satte agendan för diskussionen. Martin Wannholt, tidigare moderat politiker och nu politisk vilde, hade tidigare under veckan fört fram åsikten att ”Göteborgs Stad bör därför pausa sitt deltagande i Almedalen tills vi kan kvalitetssäkra vad vi skulle vilja delge och visa upp för övriga Sverige i Almedalen.”

Förslagen handlade både om att Sveriges andra stad skulle avstå medverkan under Almedalsveckan samt att de politiska partierna och politikerna själva skulle betala för sin medverkan. Det senare var även Sverigedemokraterna för.

Detta förslag gick inte igenom. Alliansen samt de rödgröna partierna röstade med bestämdhet för en Almedalsmedverkan även i år.

Vi ser fram emot att se om Göteborg har någonting att visa upp i Almedalen. To be continue.