Makthavare.se hoppas du kommer till Mångfaldsparaden

Redan innan årets upplaga av Almedalsveckan inleddes var uppmärksamheten stor kring att den nazisitiska organisationen Nordiska Motståndsrörelsen skulle komma. Nu är de här. Och de har redan kränkt människor och betett sig våldsamt.

Idag klockan 14:00 börjar Mångfaldsparaden. Det är ett initiativ från RFSL på Gotland. Paraden beskrivs som en marsch för allas lika värde och rättigheter. Vi på Makthavare älskar Almedalen. Vi gör det för att det är ett unikt tillfälle att träffa och umgås med människor som engagerar sig i frågor om demokrati. Tillsammans bygger vi demokratin starkare!

Vi på Makthavare.se tar inte ställning i politiska frågor. Däremot så ser vi det som en viktig uppgift för press och media att stå upp för demokrati och yttrandefrihet. Det är precis det som Nordiska Motståndsrörelsen inte står för och även precis det som vi menar hotas av rasistiska krafter i samhället. Från vår redaktion kommer alla gå i Mångfaldsparaden.

Från Makthavare.se uppmanar vi alla som finns i Almedalen att delta i paraden! Vi ses vid Skeppsbron nere vid hamnen klockan 14:00 idag, fredagen den 7/7!