Stilguide inför kvällens mingel

Idag är det den stora mingeldagen och det är snabba ryck som gäller. Idag springer vi från seminarium, mingel och fester med. Det gäller att vara snabb och effektiv. Här är de bästa tipsen inför eftermiddagen och kvällen.

Alltid rätt på dagtid

Med många olika punkter på schemat gäller det att hitta kläder som ger ett stilrent intryck samtidigt som de tillåter lätta språngmarscher på väg mot nästa seminarium. Chinos, skjorta eller skjortblus och ett par låga, släta skor med superergonomisk sula funkar till allt. Matcha med ett diskret signum, till exempel solglasögon med bågar i en snärtig färg eller någon hårattiralj. Glöm inte att kolla av prognosen innan du lämnar ditt boende på morgonen och norpa med regnjackan vid behov! Paraplyer är ett big no no på Hästgatan.

Snygg i partitischan?

Ett återkommande dilemma som många partister, och definitivt alla ungdomsförbundare, upplever är hur i hela fridens namn man ska se sharp ut i sin mer eller mindre påtvingade partitischa. Vårt råd är att om möjligt skippa den och köra på en pin istället. Om du inte har något val, välj neutrala färger på nederdel och jacka. Då ser det mindre katastrof ut.

Mingeldags

Visst, din dagoutfit funkar urfint när klockan slagit mingeldags och du måste inte byta om. De enda kraven på mingelstassen är hel, ren och ingen partitröja. Om du ändå vill differentiera dig efter 15.00 gör du det enklast genom att pimpa med snygga smycken, en kulört sjal eller en grann huvudbonad. Alternativt kan du byta om helt. Då rekommenderar vi en härlig långklänning eller en tvådelad outfit där ena delen är mönstrad. Det bästa med den pimpade versionen av mingellooken är att funkar toppen på den sena nattens dansgolv.

Håret då?

Det enda viktiga när det kommer till din frisyr under veckan är att du inte får hår i ansiktet. Det är förvisso nice om håret dessutom är nyschamponerat, men det som definitivt kommer att komma emellan dig och såväl din seminariepublik som din nya mingelkompis är om de inte kan se dig i ögonen.

Och hur många lager foundation måste jag ha?

Mängden smink är helt upp till var och en. Sett till att vädret i Visby ofta pendlare mellan tryckande hett och spöregn kan det dock vara smart att inte brassa på allt för mycket då den tiden du lägger på att sminka om hade kunnat tillbringas på ett kul seminarium eller ett festligt mingel. Gällande val av smink är glittereyeliner ett säkert kort för att sätta guldkant på kvällslooken.

OBS! Det här är en sammanställning av tips och förslag. Tanken är att den som är osäker på hur majoriteten ser ut i Almedalen ska kunna följa våra råd och känna sig bekväm, lite som en angiven dresscode funkar. Föredrar du nitar och rosa tyllkjolar? Gör din grej.