De är Almedalens dolda makthavare

Vissa av de som bestämmer i Almedalen är inte kändisarna som syns på TV och i tidningar. De är personerna som försöker se till att just deras budskap eller deras politiker kommer fram i rätt forum under Almedalsveckan. De är de dolda makthavarna som du bör hålla dig väl med i Almedalen.

Marie Antman – kommunikationschef hos Vänsterpartiet
Marie Antman har bland annat jobbat som kommunikationschef på Prevent. Sedan 2014 har är hon kommunikationschef för Vänsterpartiet.

Zandra Bergman – Pressekreterare för Feministiskt Initiativ
Vi har tidigare sett Zandra som bland annat pressekreterare på Sveriges Elevkårer och som utredare och jämställdhetssamordnare på Sundbybergs kommun. Zandra jobbar nu som pressekreterare för Feministiskt Initiativ.

Gösta Brunnander – pressekreterare hos Magdalena Andersson
Har bland annat jobbat som presschef på SSU. Sedan dess har han bland annat jobbat på pressekreterare på statsrådsberedningen och utbildningsdepartementet. Nu är det mot Gösta du ska vara snäll om du vill få en pratstund med finansminister Magdalena Andersson.

Daniel Ferreira – pressekreterare hos Mikael Damberg
Daniel Ferreira började sin karriär som politisk sekreterare för Socialdemokraterna i Sigtuna. Sedan dess har han bland annat arbetat som konsult på Hegeli Public Affairs och strateg på Kommunal. Just nu är det honom du ska vara snäll mot om du vill få access till Mikael Damberg.

Pezhman Fivrin – pressekreterare hos utrikesministern
Pezhman Fivrin har en bakgrund som kommunikationsombudsman för SSU och politiskt sakkunnig på statsrådsberedningen. Nu är han pressekreterare hos utrikesminister Margot Wallström.

Fredrik Hardt – ansvarig för sociala medier på Svenska Kyrkan
Har synts på många poster för Kristdemokraterna. Bland annat som politisk sekreterare i riksdagen och som pressekreterare på Socialdepartementet. Fredrik Hardt har nu lämnat partipolitiken och arbetar med kommunikation för Svenska Kyrkan.

Hannes Hervieu – pressekreterare hos Annie Lööf
Hannes Hervieu har en bakgrund som politisk tjänsteman inom Centerpartiet och Centerns Ungdomsförbund. Mest känd är han nog för att vara tidigare ordförande för Centerstudenter. Han har även hunnit med en sväng som tjänsteman för Centerpartiet i Europaparlamentet. Nu är han pressekreterare till borgerlighetens kanske klarast lysande stjärna, Annie Lööf.

Sol Höglund – turné- och festivalledare för Centerns Ungdomsförbund
Sol har tidigare bland annat arbetat som folkskollärare. Hon är nu turné- och festivalledare för Centerns Ungdomsförbund och en person som vi på Makthavare tror att vi kommer få se mer av i framtiden.

Peter Isling – presschef på Svenskt Näringsliv
Nu för tiden är Peter Isling presschef på Svenskt Näringsliv. Han har en bakgrund inom Liberalerna och på Prime PR.

Ina Kokalari – pressekreterare för Moderaterna
I likhet med Daniel Ferreira har Ina Kokalari en bakgrund på Hegeli Public Affairs. Nu för tiden är Ina pressekreterare hos Moderaterna.

Klas-Herman Lundgren – politiskt sakkunnig i utbildningsdepartementet
Tidigare kommunikationsstrateg på Vetenskap och Allmänhet. Nu för tiden är Klas-Herman Lundgren politisk sakkunnig, eller pol.sak. som man säger i branschen, på Utbildningsdepartementet.

Karin Röding – pressekreterare hos folkhälsoministern
Har tidigare bland annat jobbat på Lärarnas Riksförbund, för socialdemokraternas riksdagsgrupp och som kommunikatör på Kooperation utan gränser. Nu är hon pressekreterare hos folkhälsoministern.

Victoria Seemann – politisk sakkunnig i utbildningsfrågor hos Moderaterna
Tidigare har vi sett henne bland annat som ordförande för Fria Moderata Studentförbundet och ledarskribent på Svenska Dagbladet. Nu för tiden är hon politiskt sakkunnig i utbildningsfrågor för Moderaterna.