Makthavaröl inför Almedalen

Det drar ihop sig inför årets Almedalsvecka och Makthavare.se passar på att ta pulsen på den klassiska politik-, demokrati- och lobbyistfestivalen. I samband med detta Makthavaröl den 13 juni presenterar nätverket Folkrörelser mot droger, där bland andra IOGT-NTO och UNF ingår, den alkoholfria Almedalsdrinken.

Två paneler diskuterar Almedalsveckan utifrån olika perspektiv. Först pratar Kristina Axén Olin (tidigare kommunpolitiker, m), Jessica W. Sandberg (DJ Snygg-Jessica, samhällsdebattör och Henric Byström (kommunikationschef, Carlsberg Sverige) om alkohol som socialt smörjmedel och om det råder en alkoholnorm i Almedalen. Därefter ges ordet till Viktor Barth-Kron (Dagens Nyheter), Hampus Brynolf (Intellecta Corporate, och en av grundarna av Makthavare.se) samt Jessica W. Sandberg (prisbelönt PR-strateg, River), som analyserar och spekulerar om årets Almedalsvecka; vilka de hetaste frågorna blir, betydelsen av Löfvens frånvaro – och nazisternas eventuella närvaro, och förstås den eviga frågan om vi nu nått ”Peak Almedalen”.

Vi håller till på Hotell Reisen (inre baren, Skeppsbron 12, Gamla stan) och inleder samtalet c:a 18.00, men alla är välkomna att beställa i baren från kl. 17.30. Vi håller på i högst en och halv timme och efter avslutat scensamtal går det förstås utmärkt att stanna kvar och mingla med övriga gäster. Anmälan som vanligt via Facebook.