Här är årets Almedalsredaktion

Idag fyller Makthavare.se åtta år. I åtta år har vi bevakat Almedalen från en vecka dess höjdpunkt bestod av Socialdemokraternas ekonomiska seminarium till en vecka som idag blir större och större för varje år. Idag firar vi detta med att presentera årets Almedalsredaktion, som i år kommer att ge dig det bästa utav Almedalen tillsammans med krönikörer, debattinlägg och reflektioner från den veckan som vi älskar över allt annat – Almedalsveckan!

2017 består Almedalsredaktionen av:

Sara ”Sars” Graner Tyllman har skrivit på Makthavare.se sedan 2015. Hon är utbildad jurist med några extra kurser i retorik i bagaget. Sedan 2009 har hon varit aktiv i olika liberala sammanhang, framför allt som grundare och förbundsordförande för Ung Liberal.

”Min förhoppning är att Almedalsveckan 2017 kommer bjuda på överraskande utspel och mer fokus på politik än på vem som har snyggast kostym.”

Max Eskilsson har en bakgrund i såväl Ung Liberal som Centerstudenter. Hans särskilda intresseområden i sakfrågor är utrikes- och säkerhetsfrågor, som han menar ”tyvärr” är mer aktuella än på länge med tanke på ett oroligt omvärldsläge. Han har arbetat med dessa frågor under hösten 2016 som praktikant på tankesmedjan Frivärld.

”Kommer migrationspolitiken ges en dominerande roll eller försöker exempelvis allianspartierna nu att börja tona ned frågan inför valet för att visa på sammanhållning? Kommer Miljöpartiet att beröra migration i talet? Det finns många spännande frågor, som jag ser fram emot att skriva om under Almedalsveckan.”

Kevin Shakir har studerat statsvetenskap vid Linköping och Lunds universitet. Han är medlem i Socialdemokraterna och har inom civilsamhället jobbat med utbildningspolitik på riksnivå. Efter att ha konsultat en del inom politisk kommunikation, arbetar han nu som pressekreterare inom utbildningspolitiken i Danmark.

”Jag känner vindar av valrörelse, vilket alltid är spännande. Men nu befinner vi oss också i en turbulent tid politiskt. Jag ser fram emot att skriva om men också ta del av samtalen i Almedalen, för en starkare demokrati.

Simona Mohamsson är Liberal (med stort L) men det politiska intresset började på vänsterkanten.  Idag arbetar Simona som politisk sekreterare i Göteborg och är ideologisk- och arbetsmarknadspolitisk talesperson för Liberala ungdomsförbundet. Hon har sina rötter i Libanon, Palestina och Tyskland.  

”Inför Almedalsveckan ser jag givetvis fram emot partiledartalen som är Almedalens kärna, Man ska inte underskatta hur mycket som går att utläsa av dem. Jag ser också fram emot att träffa passionerade och pålästa personer som brinner för sitt engagemang och vill förändra världen med start i Almedalen.”

Jessica Schedvin är sedan 2015 chefredaktör för Makthavare.se och har en bakgrund inom Moderaterna och den svenska liberala idérörelsen. Hon är utbildad språklärare och arbetar idag som frilansjournalist och SFI-lärare i Stockholm, samtidigt som hon driver Makthavare.se.

”Vi lever i en spännande politisk tid där Almedalsveckan behövs mer än någonsin. Med valen i Frankrike och USA bakom oss finns det ett stort behov av demokratiska mötesplatser för ett öppet samhällsklimat. Det och Westanders årliga rosémingel ser jag mest fram emot i Almedalen i år.”

Jonas Lundgren har varit aktiv i Vänsterpartiet sedan mer än 10 år och under de senaste fyra åren har han arbetat som politisk sekreterare för partiet. Idag arbetar Jonas för Vänsterpartiet i Huddinge där brinner extra för frågor om hedersrelaterat våld och förtryck. Jonas har även en bakgrund som ordförande för Unga Republikaner. Han är marxist och feminist.

“Under Almedalsveckan ser jag fram emot att skriva om de saker som andra medier inte förstår att de borde skriva om.”