Hallå där, Zozan Inci

Zozan Inci är ordförande för Roks – Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige och har länge drivit kvinnorättsfrågor i Sverige.  Makthavare hittar henne på Adelsgatan och ställer några snabba frågor.

Hur har veckan varit?

Den har varit jättebra, jag har sprungit runt på ungefär 10 seminarier på 3 dagar så det har varit stressigt men lärorikt, spännande och kul att träffa nya människor och kontakter. 

Vad har varit bäst med veckan?

Det är nya människor, att träffa de här nya människorna och lyssna på all kunskap och kompetens som faktiskt hos alla individer, att man delar med sig av all kunskap med varandra. Det är en fin medvetenhet.

När hon inte är i sitt boende ungefär 3 kilometer utanför murarna är hon runtomkring i staden och syns överallt, skrattar hon. Det här är Zozans andra år i Almedalen och hon har därför inget favoritställe ännu.

Men nästa år kanske jag hittar något ställe jag tycker extra mycket om att hänga på.