Ung i Almedalen: Wilmer Roslund

Willmer Roslund är ung och besöker Visby och Almedalen. Vi ville veta lite mer om hur det funkar att vara ung och besöka Almedalen. Hur spenderar man kvällarna? Och vilka frågor är det som intresserar mest?

Det har under några år varit heta diskussioner kring hur unga funkar i och med Almedalen. Speciellt i och med alkoholkonsumtionen som förekommer i Visby under veckan. Men det finns många vettiga och intressanta alternativ för den politikintresserade ungdomen.

Hur känns det att vara här?

- Det känns bra. Det ska bli kul att träffa nya människor och gå på seminarier, workshops och mingel. Jag har stora förväntningar. Jag hoppas på att både ha kul, möta nya vänner och lära mig en massa saker.

Hur är det att vara ung i Almedalen?

- Det är kul. Man kommer ju inte in överallt men man får träffa många äldre och diskutera med dem. Det är kul och ger nya perspektiv. Det är också kul att uppleva Gotland för första gången. Jag har aldrig varit här tidigare och det är kul att se ön.

Vad ser du mest fram emot?

- Jag ser mest fram emot att träffa nya människor och gå på roliga event. Jag tycker minglet med MUF Gotland ska bli roligt. Sen är jag taggad på Industrikampen. Det kommer bli fett! Jag ser också fram emot Anna Kinberg Batras tal. Hon är en skicklig retoriker.

Hur känns det att vara under 18 och kanske ha svårt att få gå på vissa mingel och andra aktiviteter där det serveras alkohol?

- Det känns ju trist att inte kunna gå på restaurang till exempel. Det stör mig att man i vissa fall inte får gå och käka bara för att det finns utskänkningstillstånd på ett ställe. Det är också trist att man inte kan delta på alla mingel när det 18-årsgräns om man har äldre kompisar där som man skulle vilja träffa. Det begränsar ju kvällsaktiviteterna vilket är lite irriterande.

Har du testat Almedalsdrinken och vad tyckte du i så fall?

- Nej. Men jag tänker definitivt testa den så fort jag hinner. Jag har hört att den är god.

Har du några speciella planer för veckan?

- Jag ska gå på Industrikampen, en debatt om Israel-Palestina-frågan, Kockduellen, MUF:s seminarium #svpol går live i Almedalen. Midnattskaraoke låter också kul. Sen blir det såklart MUF:s Almedalsmingel också.