Detta ska du undvika i Almedalen

Almedalensveckan är igång och redan nu är det uppenbart vad man ska göra i Almedalen, men den stora frågan är även vad som är strängt förbjudet. Vi har svaren!

Gå!

Att cykla på kullersten behöver du inte en prova. Det går inte. Ännu mindre att åka bil, då Visby denna vecka är bilfritt. Respektera de få bilar som har tillträde. Det är de som försörjer Visby med mat denna vecka.

Rör på dig!

Cirkulera! Stå inte och tjöta vid drink- och matborden på olika mingel och gå åt sidan om du träffar en bekant på Donners plats. Ställ dig inte i mitten av en trappa och blockera genomfarten. Man skulle kunna tro att det borde vara självklart, men icke. Ett ord: Move.

Håll dig till dialog!

Ägna inte den avslutande frågestunden på seminarier åt gubbfrågor. Ingen vill höra ditt anförande. Panelen vill ha frågor, inte någon monolog som syftar till att förmedla att du själv borde blivit inbjuden till panelen. Du kommer inte bli bjuden nästa år heller.

Le och var trevlig!

Var inte otrevlig. Det spelar faktiskt ingen roll om du är journalist, urstressad och måste ha kaffe på Presscenter snabbt som attan. Det är inte okej att muttra, gruffa och tjura mot folk som inte gjort dig något ont. Kameror, livesändningar och @Bakjour finns i Visby. Var medveten om det.

Håll dig till sak!

Som moderator behöver du inte prata om ditt moderatorsuppdrag när du modererar. Du behöver verkligen inte berätta att du drar ut på tiden när du ställer en extra fråga till panelen. Vi i publiken förstår faktiskt det själva. Det är också trist när moderatorn lägger större delen av sin talartid på att påpeka att det är kort om tid.

Njut av Visby!

Glöm inte bort att njuta av Visbyvädret och ha kul. Det är bara Almedalsvecka en gång om året!

Jessica Schedvin
Sars Graner Tyllman