De bryter mot Almedalens viktigaste regel

Det är lite av ett tabu att hålla seminarier och andra evenemang samtidigt som partiledarna talar i Almedalsparken, kanske rent av en respektlös skymf. Ändå händer det gång på gång att någon omedvetet eller medvetet bryter den oskrivna regeln.

För två år sedan hölls det kanske mest uppmärksammade talkrockande minglet hittills. Då satte komikern Özz Nujen upp sin show Statsministern samtidigt som Jimmie Åkesson (SD) höll sitt tal. Ända sedan Sverigedemokraterna kom in i Sveriges Riksdag 2010 har talkrockande mingel varit något av en principsak för vissa Almedalsaktörer. I år är det tre evenemang som krockar med Jimmie Åkessons tal.

De enda konkurrensutsatta partiledarna är Ebba Busch Thor och Jimmie Åkesson. I likhet med förra året är det alltså fortfarande så att Sverigedemokraterna är värst utsatta för konkurrens under sitt partiledartal. De som konkurrerar med Åkesson är Hyresgästföreningen, IOGT-NTO och Aktuell Hållbarhet. Ebba Busch Thor utsätts för konkurrens av EIT Digital.

Talkrockande aktiviteter

En demokratisk revolution? Medborgarna formar hållbara städer med med digitala kollaborativa lösningar – EIT Digital 6/7

Svenska bostadsmarknaden – 100 år av repriser Hyresgästföreningen 7/7

Kan en drink påverka? – IOGT-NTO 7/7

Trendspaning – Vart är hållbarhetspolitiken på väg? –  Aktuell hållbarhet 7/7