Krönika: Med sin folklighet kan Centerpartiet nå nya höjder

Annie Lööf bröt ordningen och talade direkt till partisterna som fyllde Centerpartiets tält under deras ekonomisk-politiska seminarium under måndagsförmiddagen. Stämningen var på topp!

Tidigare under dagen kom en förtroendemätning från Ipsos som visar att Centerpartiet på allvar konkurrerar med Miljöpartiet inom miljöfrågan. Det kräver ett ansvar som går tillbaka till Centerpartiets rötter – och gräsrötter.

Vi behöver inte blicka långt bort för att se grundbulten i Centerrörelsen. På Gotland är Centerpartiet det näst största partiet och på den gotländska landsbygden finns det en stark tradition av att rösta på Centerpartiet. Om Centerpartiet kan kombinera den grunden med nya idéer finns det en rejäl framgångsfaktor och en stabil grund för en hållbar politik som kan lyfta Alliansens idépolitik.

Debatten om månggifte och nyliberalism är både långt borta och glömt. Idag för Centerpartiet fram en borgerlig politik med ett hållbart mål som genom sin träffsäkerhet tar Alliansen till nya höjder.

Idag presenterar Annie Lööf, Emil Källström och Martin Ådahl reformer enklare jobb för nyanlända svenskar. Ett rimligt förslag för dagens centerparti. Men det visar också hur en klassisk skattesänkningspolitik kan kombineras med en pragmatisk folkrörelsepolitik. De täcker in allt.

Därför tror jag att Sveriges nästa statsminister heter Annie Lööf.