Hallå där, Freddy Grip!

Utanför Intellectas söndagsmingel sprang Makthavare.se på Freddy Grip, lika stilig som alltid i fluga. Vi passade på att ställa några frågor.

Hej, berätta vem du är!

Freddy Grip, sitter i kommunfullmäktige för Stockholms stad i utbildningsnämnden och SISAB:s bolagstyrelse. Många skolfrågor blir det.

Vad gör du i Almedalen?

Jag är här för att nätverka, prata skola. Sedan är jag ju allmänpolitiskt intresserad och då är det här bästa stället att vara på, som en politisk festival på sommaren.

Vad är ditt bästa Almedalstips?

Det är att göra just det man vill göra. Våga gå från ett seminarium som du inte tycker är så intressant, våga använda din tid rätt, våga prata med rätt personer, våga vara noga med vad du använder din tid till.

Var kan man hitta dig under veckan?

Där det är mest intressanta samtal om skolan. Jag var på ett väldigt spännande seminarium idag om att få fler lärare genom att få ihop näringslivet och skolan. Debatt-SM om skolan är roligt, det tycker jag alla ska gå på.

Vad är hetast respektive svalast i Almedalen 2016?

Hetast är möjligheten att träffa politiker, det civila samhället och alla andra aktörer man vill träffa och nätverka med. Svalast är väl att vi politiker inte är lika mycket inbjudna, på gott och ont. Det är många aktörer som bjuder in varandra och då får politikerna stå lite på sidan av. Men det är nyttigt för oss!

Känner ni er utanför?

Lite. Men det är mycket nyttigt att vi också får lyssna.

Något du vill tillägga?

Ha en riktigt trevlig vecka så ses vi i vimlet och minglet!