Årets Almedalsvecka blir storslagen

För flera veckor sedan gick slog antalet arrangemang under Almedalsveckan rekord. Innovationerna för att förenkla veckan för besökarna presenterades och det var påtagligt att #Almedalen var ett givet samtalsämne. Vi har mycket att se fram emot under veckan. Detta gör vi genom tre spaningar.

Mingelrekord – men inte för vem som helst

I år har mingelinbjudningarna kommit påtagligt sent, vilket till en början siade om en vecka med mindre alerta arrangörer. Resultatet visar dock att så inte är fallet. Istället ser vi medvetna arrangörer som konkurrerar om en kräsen mingelkrets, där mingel som Skandias talmingel, Prime och Westanders sätter agendan med temamingel med aktiviteter för besökarna. En påtaglig trend i år är andelen stängda mingel där hetsen kring att finnas på gästlistan är enorm. Det skapar en press på arrangören att leverera ett toppmingel. Vi kan konstatera att mingelkonkurrens skapar kvalitet, men också att Almedalens syfte enkom uppnås om du är med på listan och om du har ett DJ-battlearmband runt armleden.

Innovationer som revolutionerar

Almedalsbesökarna tog snabbt Miltton Labs app Mingla till hjärtat. För den oinvigde tycks Almedalens problem vara simpla, men om en innovatör identifierar ett problem och presenterar en lösning är succén given. Genom Mingla var PR-byrån snabb med att fylla den roll som Facebook, Twitter och Linkedin har spelat under tidigare Almedalsveckor. Det är imponerande!

Med spontanitet är du en vinnare

Ett välarrangerat seminarium och ett populärt mingel kan inte konkurrera med de oplanerade mötena. Vi ska icke förglömma att det är alla möten som spelar roll i Almedalen och att de spontana aktionerna är viktigare än de månadslånga planerade aktiviteterna. Gudrun Schyman satte agendan med pengabränning och efter det har Almedalen blivit spontanitetens vecka. Allt från tältmöten i hamnen till Vinägers fasad som redan under gårdagen har fått en stor poster med SOS Barnbyar. Det är sådana initiativ som skapar Almedalsveckan.