Almedalsredaktionen 2016

Makthavare kommer att vara på plats i Almedalen hela veckan, och vår redaktion består av allt från en seglingstokig moderat till en frankofil som brinner för mänskliga rättigheter. Under veckan kommer ni även att hitta en del krönikörer och fristående skribenter.

Låt oss presentera: Almedalsredaktionen 2016!

Jessica Schedvin

Jessica Schedvin är en Almedalsveteran och Makthavares chefredaktör sedan 2015. Hon har en bakgrund inom Moderaterna och arbetar som lärare. Tidigare har hon varit förbundsordförande för Unga Humanister och har en journalistisk utbildning från Poppius. Jessica hittas på Westanders mingel eller på strandpromenaden i jakt på att se båtar från ÅF Offshore Race.

Kevin Shakir

Kevin Shakir är Makthavares nyhetschef och är inne på sin tredje Almedalsvecka. Han har studerat statsvetenskap i Lund och arbetar nu som pressekreterare inom dansk politik. Kevin är socialdemokrat och har tidigare varit engagerad i svensk utbildningspolitik. Han intresserar sig för politisk kommunikation, populism och nationalism. Under Almedalen hittar du honom minglandes efter falafel, annars på Twitter.

Niusha Khanmohammadi

Niusha Khanmohammadi är intresserad av internationella frågor, mänskliga rättigheter och feminism. Tidigare har vi sett henne bland annat som praktikant hos Sveriges Kvinnolobby och som skribent för Föreningen för utvecklingsfrågor. Niusha gör sitt andra år i Almedalen. Hon har en stark fascination för gulliga djurklipp och är frankofil, varför du troligtvis hittar henne på Wisby Ost.

Jonas Lundgren

Likt ingen annan driver Jonas Lundgren passionerat förortsfeminismen framåt. Han är projektledare på organisationen Varken Hora eller Kuvad och politisk sekreterare för Vänsterpartiet. Jonas föredrar att hänga på Almedalsbiblioteket och han brinner för feminism och kulturpolitik. På den så kallade fritiden gillar han att klappa söta djur och lukta på blommor, han har nämligen väldigt, väldigt gröna fingrar.

Sars Graner Tyllman

Sars Graner Tyllman är uppsalajuristen som brinner för barns rättigheter genom att arbeta som ledningsassistent på Friends. Hon har en bakgrund inom Ung Liberal och har fler års erfarenhet av Almedalsveckan, både som skribent och politiker. Sars älskar innovativa mingel, Kent och nattbad. Du hittar henne på Brooklyn Visby eller på flykt mot den gotländska landsbygden.