Hallå där, Dahlia Naji!

Du har precis blivit utsedd till ny nyhetschef för Makthavare. Grattis!

Hur känns det?
Det känns jättekul! Det kommer bli galet roligt det här. Jag har varit en del av redaktionen sen nysatsningen 2013 och ser mycket fram emot att fortsätta föra Makthavare framåt och se till att vi har något att erbjuda alla politikintresserade.

Vem är du?
Jag är Dahlia Naji, en 24-åring som går igång på just bra journalistik och politik. Jag frilansar en del och har just flyttat tillbaka till min hemstad Malmö för att läsa journalistik på heltid. Innan dess var jag bosatt i Stockholm under fem år (med undantag för sju månader i Istanbul) där jag har jobbat och pluggat statsvetenskap och mellanösternstudier på Stockholms universitet.

Vad blir det första steg som nyhetschef? 
Första steget blir nog en stor kreativ brainstorming-session med resten av redaktionen där vi får utlopp för olika idéer och tankar på hur vi kan göra Makthavare roligare och vassare! Sen kan det komma att presenteras nya skribenter också

Vilka är dina styrkor?
Min styrka är att jag inte fostrats i något ungdomsförbund eller parti, jag vill försöka hitta ett allmänintresse i vår politiska bevakning och täcka alla delar av politiken. Noggrannhet är också min grej, jag älskar när detaljerna sitter som de ska. Journalistik ska vara estetiskt och korrekt in i de minsta detaljerna.

Vilka är dina svagheter? 
Det är nog min otålighet. Jag gillar när saker går snabbt! Och om jag måste välja så går snabba bollar oftast före långa processer.

Berätta om ditt bästa Almedalsminne!
Det måste vara 2013 när jag som helt grön reporter skulle få tag i Gudrun Schyman för en kort intervju. Jag bokstavligt talat sprang efter Gudrun Schyman som själv sprang från Donners Plats till ett seminarium på en båt. Båten var fullpackad så jag fick stå vid kajen och vänta på att hon skulle komma ut. När hon efter en timmes väntan kom ut blev hon såklart haffad av en DN-reporter innan hon sprang iväg till nästa gig. Jag sprang ifatt henne till slut och gjorde en skakig videointervju som är rätt sevärd ändå!