SD-väljarna till Åkesson: ”Håll rent från rasister”

”Fortsätt rensa ut personer med extrema åsikter”, ”Bredda politiken och koppla inte allt till invandringen” och ”Finn den rätta balansen i invandringspolitiken” är framgångstips som SD:s väljare och sympatisörer lämnat till Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna. 

Demoskop AB har genomfört en undersökning av hur stort förtroende som väljare och potentiella väljare har för partiledarna i respektive parti. Undersökningen har gjorts genom intervjuer med 1 530 personer mellan den 22-26 juni. De tillfrågade fick också lämna förslag på vad partierna bör göra för att öka sitt väljarstöd.

Av Socialdemokraternas och Vänsterpartiets väljare har 91% stort förtroende för partiledarna och när det gäller miljöpartiet har 89% av väljarna angett att de har ett stort förtroende för Fridolin. Undersökningen visar också att Jimmie Åkesson har högt stöd bland sina väljare och potentiella väljare. Bland väljare och potentiella väljare har 88% mycket stort eller ganska stort förtroende för partiledaren.

Bland sympatisörer med Sverigedemokraterna angav många att det var viktigt att ha en fortsatt hård och tydlig ton i invandringskritiken utan att framstå som inhuman eller rasistisk.
Trenden bland tips som lämnades var bland annat att fortsätta rensa ut rasister och personer som inte är tillräckligt rumsrena och att prata om annat om bara invandring.