Twittertips för #Almedalen

Utan Twitter stannar Almedalen. Därför har vi sammanfattat våra bästa Twittertips under veckan.

Twittra personligt 

Skriv gärna om dina egna upplevelser och vad du gör om dagarna. Det är ett bra sätt att skapa interaktion med andra människor på Twitter och kanske återfinna dina nyvunna kompisar från senaste minglet.

Bilder!

Fota mycket. Gärna dig själv i sällskap med människor du tycker om. Minnen bleknar fortare än vad man tror men bilderna finns kvar när du vill Almedalspeppa i decemberrusket också.

#Almedalen gäller

I Almedalen rekommenderar vi varmt att alla använder hashtagen #Almedalen. Att skriva till ”2015″ eller liknande är helt onödigt. Ingen Twittrar om Almedalen 2014 eller 2016 just nu så risken för missförstånd är väldigt liten.

Liverapportera sparsamt

Går du på ett spännande event är det jättebra att rapportera live. Däremot betyder inte det att du måste posta en tweet för varje replik som fälls på seminariet. Tänk på att arrangören troligen också rapporterar på Twitter, kanske räcker retweets? Risken annars är att du tappar följare istället för att få nya.

Kontinuitet

Twittra kontinuerligt så att du får ett någorlunda jämt flöde under dagen. Och kolla av din feed då och då. På det sättet håller du dig uppdaterad på vad som händer och ger andra möjligheten att veta vad du sysslar med under dagen.

Följ folk direkt

I Almedalen kommer du träffa jättemycket intressanta människor. Se till att följa dem på Twitter direkt. Självklart har personen gjort ett outplånligt intryck, men det kommer fler du träffar att göra, så grip tillfället i flykten!