SSU kritiserar Stefan Löfvens tal

Efter att Stefan Löfven igår kväll höll sitt tal i Almedalen var reaktionerna splittrade. Den kritiska reaktionen från självaste ungdomsförbundet lät inte vänta på sig: ”Var är bostadspolitiken?”

Strax efter talet skickade SSU ut ett pressmeddelande som kritiserar det faktum att Löfven inte nämnde något om bostadspolitiken i sitt tal. I pressmeddelandet står bland annat att ”SSU ser positivt på det ideologiskt laddade talet men är starkt kritiska till att bostadsfrågan helt uteslöts ur talet.”

SSU beskriver bostadsbristen som en av vår tids största utmaningar och väntar sig att regeringen ska leva upp till Socialdemokraternas bostadsmål på 250 000 nya bostäder till år 2020.

Det är ”upp till bevis” för regeringen att faktiskt genomföra de reformer som behövs för att satsningar på skola, jämlikhet och för att 90-dagarsgaranti ska utvecklas fullt ut,  enligt förbundsordförande Ellinor Eriksson.