Överlevnadsguide för Almedalsveckan

Tredje dagen gillt och Almedalsveckan verkar bli en solig historia där både politiken och PR-byråernas rosémingel står i fokus. Tredje dagen är även den dagen som tröttheten börjar bre ut sig över Visbys gränder. Därför har vi en guide för hur du ska överleva resten av veckan. 

Skippa finskorna

Efter tre dagars knatande börjar skoskav och trötthet ta ut sin rädd. Då är det bra att påminna sig om att det är vad du säger som spelar någon roll under det spontana mötet under träden i Primes mingelträdgård. Inte vad du har på fötterna.

Ha på dig solskydd

Det kan inte bli värre än förra årets Almedalsvecka. @Minifixar fick panikköra runt i Visby med paraplyer till nödställda politiker medan regnet öste ner. I år har vi fått finare väder och det var många ungdomsförbundare som såg ut som brända kräftor under gårdagen. Det är inte trevligt för någon, så smörj in dig med solskydd.

Spara på visitkorten

Visitkort är off. Följ varandra på Twitter istället. Det digitala visitkortens årtionde är här!

En gång på internet – alltid på internet

Här talar vi inte om de bilder som du tar i gränderna i Visby, utan de seminarier som spelar in sina seminarier. På tisdagen är det över 100 parallella programpunkter och det är definitivt värt att spara en del till efter Almedalsveckan.

Respektera alla partier

Almedalen peakar tidigt i år, men alla partier förtjänar samma opinionsbrus som Socialdemokraterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna får under början av veckan. Åker du hem tidigt? Uppmärksamma dessa hemifrån. Almedalsveckan är ett demokratiskt fenomen som vi ska vara rädda om!

Glöm inte bort att Almedalsdrinken är god

Måndag, tisdag, DJ-Battle, torsdag. Många mingel och fester kan betyda mycket alkohol. Ta en nykter dag och pressa alla rosémingel på vad de har för alkoholfritt utbud. Eller svalka av dig med en god Almedalsdrink.

Gotland är större än Visby

Om det är en duktig Almedalsbesökare och stannar hela veckan är det definitivt en fin upplevelse att ta en tur utanför ringmuren. Fårö, Lausviken eller det närliggande Själsö är tre tips.

Det är nu eller aldrig

Ser du den där politikern som du alltid har velat skaka hand med eller har du drömt om att ge ditt visitkort till Lena Mellin? Nu har du chansen. Ta den! Den kanske inte kommer igen.