De begår Almedalens åttonde dödssynd

Under varje Almedalsvecka finns det en oskriven lag som säger att man inte arrangerar andra evenemang samtidigt som de viktiga partiledartalet. Detta för att dels att det trots Almedalsveckans utökning är talen som ligger i fokus, men även för att visa vad Almedalsveckans egentliga syfte är. Trots detta är det alltid några arrangörer som missar detta. I år är det följande organisationer:

Söndagen den 28:e juni

Samtidigt som Annie Lööf håller sitt Almedalstal passar European Coalition Against Covert Harassment (EUCACH) på att tala vid Östercentrum. De talar på temat datorinteraktion och framtid. Håller konkurrensen?

Tisdagen den 30:e juni

Kristdemokraternas Ebba Busch Thor håller sitt tal under en av veckas populäraste dagar – och det märks. Hon konkurrerar både med Film på Gotlands diskussion om konstnärens röst i det politiska samtalet och Galleri Duerr som diskuterar ungdomars hälsa. Även Mattecentrum, Sveriges Arkitekter och Proffice Group evenemang samtidigt som talet. Bättring nästa år!

Även Global Utmaning håller mingel samtidigt som talet. Kan det vara ett politiskt statement?

Onsdagen den 1:a juli

Jimmie Åkesson har, till skillnad från Busch Thor, endast en konkurrent. Det är Kvinnor för Fred som diskuterar drönarattacker mellan klockan 19:30 och 21:30.

Söndagen den 5:e juli

Sist ut är Folkpartiets Jan Björklund som delar evenemangstid med Upphandling24, Delphi och Colligio som samtidigt kommer att diskutera upphandlingsstöd. Vi anar vem som kommer att dra mest folk.

Och grattis säger vi till Anna Kinberg Batra, Jonas Sjöstedt, Stefan Löfven och Gustav Fridolin som ingen har valt att konkurrera med.