Makthavares julkalender: lucka 1

Välkommen till Makthavares julkalender! Under dagarna fram till julafton kommer vi varje dag ge er en politisk godbit som har hänt under året. Två från januari, två från februari och vidare till årets slut. Välkommen! 

Januari, månaden då Sverige stod still i panik inför det kommande supervalåret, var inte full av politiska händelser. Detta kompletterades dock med råge under året.

Idag bjuder vi på en fadäs av vår tidigare justitieminister, Beatrice Ask. Hon reagerade starkt emot att 37 personer dog i Colorado efter att de skulle ha legaliserat marijuana. Trots att nyheten kom från satirtidningen The Daily Currant. Om grundfrågan finns det olika åsikter, men debattsverige rasade från olika håll. Bland annat bidrog den liberala debattören och centerparisten Sofia Arkestål med en rejät dos ”Hitlerhån”. Youtubevideon fick över 50 00 visningar och Ask kommenterar följande:

Dumt och sorgligt att i satirform förlöjliga de som inte gillar legalisering av cannabis. Min första motion i ungdomsförbundet hette Krossa knarket! I den fåran har jag inte ändrat uppfattning alls.

Vi kommer med ytterligare politisk humor imorgon. To be continued.