Bubb.la: Om ett år är vi en av Sveriges största nyhetssidor

Få politikerintresserade har undgått att lägga märke till nyhetssidan Bubb.la. Vi har pratat med grundaren Martin Eriksson, IT-tekniker med bakgrund i nyliberala Frihetsfronten.

Vad är Bubb.la?

Det är en crowdsourcad sida för nyheter. Vi är ungefär hundra redaktörer som har ett system som liknar Reddits. Man postar länkar och sedan röstar redaktionsmedlemmarna på de nyheter som är viktigast. Sidan har en öppet liberal hållning.

Varför startade ni Bubb.la?

Medieklimatet i Sverige är väldigt vänster och jag kände att det fanns ett stort behov av en liberalt orienterad nyhetssida. Många nyhetssidor som inte räknad som mainstreammedia har en främlingsfientlig agenda. Det vill jag ändra på.

Vad är er roll i valrörelsen?

Vi har inte ett specifikt fokus på valrörelsen, utan vi är en generell sida som uppmärksammar alla nyheter och inte bara de med ett politiskt fokus. Bubb.la har ingen agenda och vi stödjer inte heller något politiskt parti. Självfallet kommer vi, liksom andra medier, uppmärksamma valrörelsen. Vi kommer till exempel ha en speciell avdelning så att man kan läsa alla nyheter som rör valet, men också slippa dem om man så vill.

Vad har ni för framtidsvisioner?

Om ett år är Bubb.la en av Sveriges största nyhetssidor. Vi ger en överblick över aktuella nyheter från hela världen och är perfekta att ha som startsida. Vi håller för tillfället på med en kampanj på FundedByMe där vi för tillfället har fått in över 70 000 kronor, som ska gå till utveckling av Bubb.la.

Här kan du läsa mer om satsningen.