Hamrén och Sundhage tog lagbild med SDU

 

Sveriges förbundskaptener i fotboll, Erik Hamrén och Pia Sundhage, befinner sig som den observante noterat i Almedalen. De hade säkert räknat med att få viss uppmärksamhet, men jag tror nog att de kommer uppmärksamhet både i större dos och av annan sort än de först räknat med.

Anledningen är att de under dagen ställde upp på en lagbild med Sverigedemokratisk Ungdoms korplag i fotboll. Bilden, som ni kan se nedan, lades för cirka en timme sedan ut på Twitter av SDU:s vice förbundsordförande William Hahne.

I tweeten implicerar William Hahne som synes ovan dels att Erik Hamrén och Pia Sundhage är fullt medvetna om vilka de glada ungdomarna runt omkring dem är, dels att de på något sätt hjälpt SDU i Almedalscupen, som går av stapeln idag. Twittraren Jack Werner hävdar emellertid att detta inte stämmer, och hänvisar till en text som förefaller vara undertecknad av Svenska Fotbollsförbundets kommunikationschef Niklas Bodell.

Enligt Werners tweet så tar Sundhage och Hamrén en stor mängd foton med många olika människor utan att veta vilka de är. SDU frågade, som en grupp bland många andra, om de fick ta en bild med förbundskaptenerna. Hamrén och Sundhage som inte visste vilka de gulklädda ungdomarna var ställde upp. Om detta stämmer gick fotbollsprofilerna således inte ont anande rakt i fällan. Makthavare har försökt nå Niklas Bodell för att få detta bekräftat, vi har dock inte lyckats komma fram.