F! = diktatursträvande?

Idag är det Sverigedemokraternas dag i Almedalen. Precis som tidigare år sen Sverigedemokraterna kom in i riksdagen försöker mindre organisationer och partier, i synnerhet sådana med tydlig antirasistisk profil, göra dagen till sin. Feministiskt Initiativ är en av flera aktörer som aviserat att de ämnar göra tisdagen i Almedalen till sin dag.

Detta är något som Folkpartiet uppmärksammat, och vill uppmärksamma andra på. På Facebook lade de i morse upp en bild på den klassiska folkpartiaffischen från valet 1936, där en man städar undan ett hakkors och hammaren och skäran. På affischen står ”Bort med varje tendens till diktatursträvanden.”

I anslutning till affischen skriver de:

Idag är det Schymans och Åkessons dag i Almedalen. Folkparitets (sic!) valaffisch från 1936 är skrämmande aktuell.

Kanske är det bara klantigt uttryckt av en stressad stackars partitjänsteman, men det ser onekligen ut som att Folkpartiet implicerar att inte bara Sverigedemokraterna, utan även Feministiskt Initiativ, strävar efter diktatur. I Sverigedemokraternas fall är den här typen av anklagelser inget nytt, men vi på Makthavare kan inte dra oss till minnes att något etablerat riksdagsparti tidigare riktat den här typen av beskyllning mot Feministiskt Initiativ.

Skärmdump av bilden och texten Folkpartiet lade ut på Facebook.

Skärmdump av bilden och texten Folkpartiet lade ut på Facebook.

Makthavare har sökt Folkpartiet för en kommentar, men ännu inte fått någon.