Vet du hur du mår?

Om inte, så kan du får svar på det under årets Almedalsvecka. Skandia återlanserar nämligen sitt framgångskoncept från förra året, en hälsokontroll. Makthavare fick igår en sneak peak på deras smygstart av kontrollen.

Almedalsveckan är verkligen ett fantastiskt potpurri av möjligheter att utöver renodlade politiska arrangemang lära sig mer om allt mellan himmel och jord. Din egen kropp är inget undantag. I Skandias trädgård på Tage Cervins gata lanserades förra året en hälsokoll. Det blev så populärt att Skandia arrangerar sin hälsokoll i år igen, med början idag.

Under gårdagen fick Makthavare vara med när kommunikationsföretaget OakRivers VD Ulrika Ekström smygstartade hälsokollen. Hälsokollen inleds med att deltagaren får fylla i en hälsodeklaration om vanor och livsstil. Därefter undersöks under ledning av en instruktör från Twitch deltagarens blodtryck, fettmassa och kondition med hjälp av en impedansvåg och en motionscykel. Under resten av veckan kommer Skandia också erbjuda möjligheten att ta blodprov och träffa en naprapat.

Ulrika Ekström väger sig m h a en impedansvåg.

Ulrika Ekström väger sig m h a en impedansvåg.

 

Ulrika Ekström genomför Twitchs konditionstest.

Ulrika Ekström genomför Twitchs konditionstest.

Efter undersökningen får testdeltagaren en genomgång av sina testresultat och en överblick av sin hälsa av instruktören, som också svarar på frågor och ger råd om vad testdeltagaren kan göra för att förbättra sin hälsa. Ulrika Ekström verkade efter sin genomgång mycket nöjd med kontrollen.

Skandia erbjuder sin hälsokontroll för att promota sina hälsoförsäkringar som företag kan teckna för sina anställda och uppmärksamma vinsterna för både företag, individer och samhälle med att arbeta preventivt med hälsa istället för repressivt. Jonas Collet, presschef på Skandia, Ida Karlbom, projektledare på Skandia, och Karin Kåberg, hälsoutredare på Sophiahemmet, berättar om en incident som inträffade förra året som de är extra stolta över. En Almedalsbesökare kom för att göra hälsokontrollen och upptäcktes ha farligt högt blodtryck, och skickades således till sjukhus. Dagen efter kom samma besökare tillbaka och tackade för att blodtryckskontrollen sannolikt hade räddat hans liv.

Tältet i Skandias trädgård där hälsokontrollerna äger rum.

Tältet i Skandias trädgård där hälsokontrollerna äger rum.