PK-podden med Almedalsveteraner

PK-podden

I år har PK-podden spelat in ett speciellt Almedalsavsnitt. I avsnittet diskuterar panelen bland annat politiker som badar under Almedalsveckan, mingelköer, om maten på Gotlandsfärjan är ett tecken på samhällsklyftor och hur fokuserad årets Almedalsvecka är på jämlikhet och pensioner. Dessutom medverkar en massa kända politiska profiler och berättar om sina bästa Almedalsminnen. Bland de medverkande finns Mats Knutson, Maria Abrahamsson, Carl B Hamilton, Mattias Svensson, Ella Bohlin, Lena Mellin och Annie Lööf.

PK-podden2

Detta blir PK-poddens 39:e avsnitt sedan den började sändas 2013. Panelen, som består av Gabriel Bergin, Hannes Hervieu och Karl Malmqvist, har nu ungefär 1000 lyssnare per avsnitt. PK-podden har seglat upp som en av de större politiska poddarna i Sverige och bjuder denna gång på en hel del spännande anekdoter. Man får exempelvis höra om Carl B Hamiltons försök att spela in video i storm, varför 2010 var Lena Mellins bästa Almedalsvecka och hur det kom sig att Ella Bohlin kysste Frida Johansson Metso.

Från panelens sida får vi tips av Hannes Hervieu om lämpliga policys när det kommer till att ta emot bjudmat under veckan.

”Det finns två problem med rysk kaviar, det ena är att det är kaviar, det andra är att den är rysk” berättar Hannes.

Senare glider samtalet vidare mot Feministiskt initiativ och de 100 000 kronor som Gudrun Schyman eldade upp 2010. Panelen reder ut huruvida det var en bra eller dålig PR-kupp, då den ju trots allt pratas om även efter fyra år. Detta och mycket mer kan ni lyssna på i det senaste avsnittet av PK-podden!