SSU lanserar matchningstjänst för Almedalen

SSU lanserade tidigare i år kampanjen I år är det vi, i vilken människor uppmanades ta ”wefies” istället för selfies. Som ett led i samma kampanj lanserar de nu Wefiegeneratorn, en matchningstjänst för människor i Almedalen.

Att träffa nya människor och knyta nya kontakter är ju en av de stora anledningarna till att många människor åker till Almedalen. SSU:s Wefiegenerator, som av dem själva kallas för ”Almedalens match.com”, är ett initiativ helt i linje med detta och Almedalsandan och välkomnas av oss på Makthavare.

Möjligheten att utvidga sitt kontaktnät är ett av de främsta skälen till att Almedalsveckan ständigt växer och näst intill varenda människa har gått omkring med Internet i fickan i åtminstone fem år. Därför är det märkligt att ingen tänkt på att lansera en liknande tjänst tidigare.

Det Wefiegeneratorn gör är att para ihop två personer som båda knutit sina Facebook-konton till sidan. Utöver det gör den emellertid inte så mycket, varför tjänsten lämnar en del i övrigt att önska, även om initiativet uppskattas. Någon form av filtrering eller sortering förekommer såvitt vi förstått in heller, utan vem man paras ihop med är helt slumpartat. Då poängen med Wefiegeneratorn är att träffa nya vänner hade det kanske varit bra om den parat ihop människor som delar samma intressen och har något gemensamt. Eller kanske tvärtom, parat ihop människor som baserat på facebookprofil är så olika som möjligt. Helt slumpmässigt känns matchningen dock rätt lite som just en ”matchning.”

Wefiegeneratorn är likväl en rätt kul grej, och vi hoppas få se mer avancerade versioner av liknande saker i framtiden.