(S)ämst väder i Almedalen

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder, eller? I Almedalen kan vi i år inte vänta oss riktigt samma tur med vädret som förra året. Alla utomhusaktiviteter under Almedalsveckan gör politiken tämligen beroende av moder jords förbarmande. Men ett gott råd för dig som känner att du vill trotsa väder och vind för att ta del av allt spännande som händer så är ett hett tips att årets assecoar, åtminstone under några av dagarna kommer att vara en regnjacka. I övrigt är det alltid positivt att packa ner en riktig jacka eller en tjocktröja, kylan kommer som bekant alltid smygande inpå småtimmarna.

Bäst väder kommer det vara under Moderaternas dag i Almedalen med cirka 20 grader och sol. Näst bäst kan man kanske kalla Vänsterpartiets dag med likaledes cirka 20 grader, dock molnigt. De partier som dragit den vädermässiga nitlotten är de som inleder årets Almedalsvecka. Socialdemokraterna får dras med cirka 17 grader och regn fram till runt klockan 20, alltså en timme in i Löfvens tal. Vädrets makter är heller inte på Kristdemokraternas eller Miljöpartiets sida. De förstnämnda förskonas från regnet men får en molnig dag med en temperatur kring 16-18 graders värme. De senare får någon skur under dagen och bara 14-16 graders värme. Sverigedemokraterna får hoppas på det bästa med sina 14-17 grader och växlande molnighet.

Man skulle alltså kunna säga att de som kan vänta sig otur med vädret i år är de som inleder årets Almedalsvecka. Regeringspartierna tycks också få något bättre väder än oppositionen. Återstår att se om SMHI har rätt och om vädret under supervalårets Almedalsvecka har någon inverkan på valresultatet.

Söndag 29/6 – Socialdemokraterna: Cirka 17 grader och regn fram till klockan 20
Måndag 30/6 – Kristdemokraterna: Molnigt och 16-18 grader
Tisdag 1/7 – Sverigedemokraterna: 14-17 grader och växlande molnighet
Onsdag 2/7 – Miljöpartiet:  14-16 grader och någon skur på dagen men framåt kvällen uppklarnande
Torsdag 3/7 – Moderaterna: Ca 20 grader och sol
Fredag 4/7 – Vänsterpartiet: Cirka 20 grader och molnigt
Lördag 5/7 – Folkpartiet: 16-19 grader och molnigt
Söndag 6/7 – Centerpartiet: Cirka 19 grader och sol