Reinfeldt en av favoriterna till att bli ny kommissionsordförande

Foto: Moderaterna

Foto: Moderaterna

I höst ska en efterträdare till José Manuel Barosso som EU-kommissionens ordförande utses. Det åländska spelbolaget Paf, som förra sommaren lanserade statsministeroddset, har tagit fram odds för att tippa på på vem det blir. Fredrik Reinfeldt är en av favoriterna.

Storfavorit är enligt ett pressmeddelande Luxemburgs tidigare premiärminister, kristdemokraten Jean-Claude Juncker. Bland favoriterna återfinns också tre nordiska politiker, bland dem Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt. På andra och tredje plats efter Juncker kommer först Litauens president och tidigare EU-kommissionär Dalia Grybauskaite, respektive Danmarks statsminister Helle Thorning Schmidt. Med oddset 10,00 kommer därefter på delad fjärdeplats Fredrik Reinfeldt och Finlands nyligen avgångna president Jyrki Katainen, som väntas bli Finlands nästa EU-kommissionär. Paf gav initialt Reinfeldt oddset 5,00, med vilket han var ensam fjärdehandsfavorit.

Topp tio i Paf:s odds för nästa kommissionsordförande:

Kandidat                                       Odds

  1. Jean-Claude Juncker      1,35
  2. Dalia Grybauskaite          5,00
  3. Helle Thorning-Scmidt   6,00
  4. Fredrik Reinfeldt               10,00
  5. Jyrki Katainen                  10,00
  6. Alexis Tsipras                     12,00
  7. Martin Schulz                    15,00
  8. Ska Keller                            15,00
  9. José Bové                             18,00
  10. Guy Verhofstadt               25,00