Pop up-hotell till Almedalsveckan

Om man ställde hela jordens befolkning jämte varandra och bad dem krama ihop sig tätt, så skulle alla få plats på en yta lika stor som Gotland. Det är förstås en klen tröst för den som inser att alla hotellplatser inför Almedalsveckan varit bokade i månader. Att man måste vara ute i god tid för att få boende under Almedalsveckan är gamla nyheter, men i år har ett antal lyckliga personer hittat boende då Best Western öppnat ”pop up-hotell” i centrala Visby.

Redan under mitten av mars sökte Best Western, i ett pressmeddelande, efter husägare i Visby som ville få sina bostäder tillfälligt omvandlade till hotellrum. Nu har det blivit verklighet. Best Western öppnar ett antal tillfälliga boenden. Totalt slår tre pop up-hotell upp dörrarna i centrala Visby. Hotellen består av privatpersoners lägenheter och ligger på Kaskens Gränd, Styrmansgatan och Allégatan. Hotellkedjan har stått för hotellstyling och erbjuder en livsstil som motsvarar en hotellvistelse, med daglig städning, hotellfrukost till rummen, sängkläder osv.

Bestwestern

–  Syftet med pop up-hotellen är att erbjuda Almedalsveckans besökare ett alternativ till de som inte får plats på hotellen under denna vecka, men med den hotellkänsla, hotellfrukost och de bekvämligheter som man kan förvänta sig på ett hotell, säger Tommy Evin, marknadschef på Best Western Hotels.

Det är i samarbete med PR-byrån Rippler som Best Western genomför projektet och det återstår att se om det är effektiv PR. I praktiken har pop up-hotellen bara plats för ett fåtal personer och används endast under Almedalsveckan. När Makthavare var i kontakt med Best Western så hade de fortfarande rum lediga för ett par nätter, kanske blir det räddningen för några sena bokare.