Gissa valresultatet – vinn evig ära och få bokrabatt

Såhär en knapp månad innan Europaparlamentsvalet försöker vi på Makthavare dra vårt strå till stacken för att öka intresset för ett val som historiskt präglats av litet intresse och lågt valdeltagande. Därför lanserade vi tidigare idag vår EP-guide med smått och gott om valet för både den vetgirige som vill veta mer och för den late som vill ha allt om valet på en och samma plats. EP-guiden kommer att uppgraderas med nya features och uppdateras med ny information med jämna mellanrum fram till valet om en knapp månad, så se till att hålla ögonen öppna!

Nu presenterar vi också en liten tävling för alla er som vill briljera med er politiska klärvoajans! Tävlingen går ut på att gissa det slutgiltiga resultatet i Europaparlamentsvalet. Den bästa gissningen vinner ett symboliskt pris och stor ära i politiknördiga kretsar för all framtid.

Reglerna är enkla: den person vars gissning har minst genomsnittlig avvikelse från det faktiska valresultatet vinner. Det vill säga, det är generellt sett bättre att gissa lite fel på alla partiers valresultat än att pricka två partier exakt och vara helt off på övriga. En och samma person får bara gissa en gång. Om en person gissar två gånger kommer ingen av personens gissningar att räknas.

Tävlingen arrangeras i samarbete med Sveriges största oberoende nätbokhandel, FritzStåhl bokhandel. Därför får alla deltagare en rabattkod som ger 20 kronor i rabatt på valfri bok på www.fritzstahl.com.

Tävlingsformuläret hittar du här. Lycka till!