Lyckad premiär av Makthavaröl i Göteborg

Efter många lyckade pubkvällar i Stockholm var det igår dags för premiären av Makthavaröl i Göteborg. När klockan närmade sig 19 började folk strömma in och det tog inte lång tid för Salongen på Palace att fyllas av samhällsintresserade Göteborgare laddade för politiska samtal, god mat och dryck och trevligt umgänge.

Ämnet för kvällen var journalistik och politik, och på scen frågade statsvetarprofessor Ulf Bjereld ut Janne Josefsson om hur oberoende den politiska journalistiken egentligen är. Janne höll med om att det är en viktig fråga med tanke på att många jornalister ändå tillhör samma samhällsgrupp. Välutbildade och medelklass eller övre medelklass.
- Journalister är ickedemokratiskt valda, men sätter ändå agendan, påpekade han.
Desto viktigare med ansvarsutkrävning menade Ulf, och ställde frågan om hur man bäst ser till att bli granskad som politisk journalist. Det är viktigt att ställa upp på intervjuer och att bli granskad av andra journalister, svarar Janne.
- Jag har aldrig sagt nej till att intervjuas om det jag har gjort. Däremot har jag tackat nej till såna där andra grejer, som Let’s Dance, skrattar han. Jag blev ersatt av den där arga snickaren eller vad han heter, fortsätter han.

När intervjun var avslutad fortsatte besökarna att mingla och diskutera det de hört. Henrik Edin från LUF var mycket nöjd med kvällen.
- Jättekul initiativ, det här är sånt som oftast bara händer i Stockholm, men det behövs även här i Göteborg. Hanna Linnea Karlsson håller med, och tillägger.
- Jag gillar ju Janne Josefsson nu, det gjorde jag inte tidigare.

Makthavaröl är i Göteborg för att stanna, och mer information om nästa tillfälle och gäster dyker upp i den öppna facebookgruppen Makthavaröl när det börjar närma sig.

IMG_2309

Ulf Bjereld frågar ut Janne Josefsson

IMG_2310

Fullsatt på Palace