Hallå där, Joakim Holmertz!

Joakim Holmertz

Joakim Holmertz

Du har precis blivit utsedd till ny chefredaktör för Makthavare, grattis!

Hur känns det?

- Det känns fantastiskt roligt, men också som en stor utmaning att tillträda rollen som chefredaktör precis i inledning av ett supervalår!

Vem är du?

- Jag är en 23-årig exil-smålänning som studerar statsvetenskap och nationalekonomi i Stockholm, och fram tills nu varit nyhetschef för Makthavare.

Vad vill du göra med sajten?

- Jag vill att Makthavare, som i stor utsträckning består av personer med egna erfarenheter inifrån den politiska sfären, ska erbjuda en bredare valbevakning med fler dimensioner än andra medier. Jag vill också att vi vid sidan av det ska börja satsa på lite större projekt än bara rapportering och bevakning.

Vilka är dina styrkor?

- Mina främsta styrkor tror jag är att jag är energisk och har bra fantasi. Förhoppningsvis leder det till att Makthavare gör lite fler saker som inte alla andra gör.

Vilka är dina svagheter?

- Min största svaghet är nog att jag ofta vill göra för många saker på en gång, vilket kan leda till stor förvirring ibland. Jag hoppas att övriga redaktionen kan hålla i mig lite, och hjälpa mig att fokusera på en sak i taget.