Framtidens Makthavare: Kaisa Karro (S)

20130707-141826.jpg

Dagens framtida makthavare är SSUs stjärnskott Kaisa Karro. 24 åriga Kaisa har precis tagit examen och är numera utbildad gymnasielärare i svenska och historia. Hennes politiska engagemang har dock resulterat i en helt annan heltidssysselsättning. Idag vikarierar Kaisa i landstinget som Sveriges yngsta landstingsråd. En helt klart imponerande merit.

Den politiska banan började 2002 i Östergötlands SSU-distrikt. Därifrån har Kaisa blivit invald i SSUs förbundsstyrelse och ansvarar för idag för jämställdhetsfrågor. Idag är hon en välkänd profil i SSU sammanhang och ingår i valberedningens förslag till omval under SSU-kongressen i augusti.

Kaisas drömmer om att jobba som lärare. Ett yrke som hon beskriver som det roligaste i världen. Ännu håller hon dock alla dörrar öppna. Även om läraryrket är extremt roligt ser hon det som ett privilegium att hålla på med politik.

Med nyvunnet första pris från S-studenters taltävling i Almedalen i bagaget lämnar Kaisa Almedalen för i år. Något säger att det inte lär bli det sista vi hör av Kaisa Karro.