Fria Moderata Studentförbundet ”Ingen skatt ska vara högre än en starköl”

Uppemotett hundratal kom förbi Fria Moderata Studentförbundets mingel med efterföljande rapportsläpp på tisdagen. Fria Moderata Studentförbundet hade för dagen en egen öl för 25 kronor: ”5,3% – ett öl fritt från bitter socialistisk eftersmak.”

Med en öl i ena handen och rapporten i andra höll vice ordförande Johan Ridenfeldt ett brandtal om det höga svenska skattetrycket. Han underströk att endast 6 procent av de offentliga utgifterna går till nattväktarstatssysslor. Något som presidiet menar öppnar upp för möjliga nedskärningar.

Varför vill ni sänka skatten till 5,3 procent?

-Vi utgick från parollen ”hälften kvar”, och sedan en tiondel av det: 5,3 procent, säger ordförande Victoria Nilsson.

Ni tar i er rapport områden som vård, skola, infrastruktur och sociala trygghetssystem. Varför valde ni just dem?

- Det är klassiska sektorer som folk menar inte kan finansieras på privat väg. Där vill vi erbjuda ett alternativ, säger ordförande Victoria Nilsson.

Efter rapporten presenterats erbjöds publiken att debattera reformområdena med presidiet och varandra vid olika bord.

I FMSF-minglet sågs bland annat personer från Centerstudenter, Ung Liberal, Alliansfritt, Moderata Ungdomsförbundet, debattören Tino Sanandaji, debattören och författaren Johan Norberg, Mattias Svensson, redaktör för Magasinet Neo, Maria Eriksson och personer knutna till Timbro. Det bjöds (ironiskt?) på ost och kex och på en väggarna satt en gul ”Don´t tread on me”-flagga.