Packlista till Almedalen

Foto: Emmamccleary/Creative Commons

Foto: Emmamccleary/Creative Commons

Nu är det mindre än en vecka kvar till Almedalsveckan och vi hoppas att du börjat packa. Makthavare presenterar en idag en lista på vad du inte får missa att ta med:

Kullerstensanpassade skor
En Almedalsvecka innebär många promenader, ett par bra skor är därför ett måste. Undvik stilettklackar. Kilklackar eller sandaler är att rekommendera. Ta med ett gäng olika!

Karta över Visby
Makthavares Almedalskarta
Ett tips för att inte bli benämnd som en fånig ”08” av gotlänningarna är att ta med en karta. Vet du vart du ska ser du både lite coolare ut och du spar tid mellan seminarierna. Den bästa kartan är såklart Makthavares interaktiva google-karta där du inte bara kan se vart du ska utan också vart du är, direkt i telefonen eller datorn. Andra alternativ är att skriva ut Region Gotlands infokarta, eller använda den karta som finns i den officiella programtidningen Almedalsguiden (s 400-401).

Legitimation
Legitimation är alltid bra att ha, i synnerhet för yngre Almedalsbesökare. Många mingel och fester har åldersgräns.

Kläder för alla mingel
Sommar, sol och politik. Anpassa kläderna efter värme, men du bör se seriös ut. Allt ska även fungera hela dagen (om du inte har lyckan att ha ett hotellrum där du kan byta om nära till hands). Tänk snyggt, uppklätt och enkelt. Så får du den perfekta Almedalslooken.

Mobilbatteri
Ha med ett extra mobilbatteri. Eller en extra laddare. Om man vill veta vad som händer i Visby under Almedalsveckan är Visby det sämsta stället att vara på. Använd de sociala medierna och håll dig uppdaterad – för att det ska fungera: glöm inte laddare!

Solskyddsmedel och solglasögon
Det är alltid fint väder i Visby. Fint väder kan i stora doser bli smärtsamt utan något skydd mot solen. Visby är en väldigt vacker stad, missa inte stadens skönhet för att du går runt och kisar mot solen.