Petzäll: ”Ledande SD:are hackade journalisters e-post”

[UPPDATERAD] Från riksdagsledamoten [[William Petzäll|William Petzälls]] Twitterkonton kommer uppgifter att han tänker avslöja spelet inom SD. Och det som påstås är sensationellt.

Petzäll är s k politisk vilde efter att ha lämnat Sverigedemokraterna och togs i helgen in för tvångsvård för sitt missbruk. Via Twitter kommer nu uppgifter om Petzälls tidigare partikamraters inblandning i de kontroversiella nyhetsbloggarna Politiskt Inkorrekt och Avpixlat.

Det sägs bland annat att det var SD:s pressekreterare [[Martin Kinnunen]] som var drivande inom nu insomnade Politiskt Inkorrekt, och att Kinnunen sedan tog med sig de skribenter som han gillade och fick SD-riksdagsgruppens tillåtelse att starta en ny sajt – Avpixlat. Med sig i detta påstås Kinnunen ha SD-profilerna [[Kent Ekeroth]] (riksdagsledamot samt internationell sekreterare för Sverigedemokraterna) och [[Linus Bylund]] (pressekretrare åt [[Jimmie Åkesson]]).

Stämmer detta så är är det en stor skandal. Politiskt Inkorrekt var länge Sveriges största sajt antimuslimsk propaganda och, som Aftonbladets ledarskribent [[Anders Lindberg]] skriver: ”en samlingspunkt för främlingsfientliga nättroll”. Sverigedemokrater har kopplats ihop med sajten, men ingen har kunnat visa hur pass engagerade ledande partiföreträdare varit i det löpande arbetet med den.

Men från Petzälls Twitterkonto kommer också en potentiellt ännu större bomb. Det uppges att Jimmie Åkesson och partisekreterare [[Björn Söder]] har haft full insyn i allt som Aftonbladets och Expressens reportrar haft i sin mejl under mängder av år. Som bevis postas hashkoder till de journalisters mejlkonton som alla i SD-riksdagsgruppen sägs ha tillgång till. På så sätt ska Åkesson och Söder kunnat veta var alla tips om Sverigedemokraterna till dessa tidningar kom ifrån.

Expo.se rapporterar att flera av de koder som postats verkligen är lösenord till reportrarnas mejlkonton. Därmed ska alltså den sverigedemokratiska partiledningen kunnat få fram källskyddad information som publicerats på Politiskt Inkorrekt och den nya sajten Avpixlat. Man ska också ha spårat redaktionernas källor via mejlen.

Även Aftonbladets [[Jan Helin]] och Expressens [[Thomas Mattsson]] bekräftar att koderna som postats är äkta, men att lösenorden ska vara inaktuella.

Linus Bylund dementerar dock anklagelserna.

– Det är hittepå rakt av, säger Bylund till Nyheter24.

På Twitter spekulerar Bylund i att att Petzälls Twitterkonto ”har kapats och används av någon annan”.

Petzälls advokat Anna Heurlin säger till Aftonbladet att hon pratat med sin klient och att det inte är han som twittrat. ”Han har vare sig tillgång till dator eller telefon”, säger Heurlin till tidningen.

* * *

Computer Sweden uppger att samtliga hashkoder som lagts ut via Petzälls Twitterkonto kommer från en databas med hackade användarnamn och lösenord till tjänsten Bloggtoppen.se. Databasen lades ut på Flashback i slutet av september. Nästan 94 000 konton läckte i samband med att sajten hackades.

Kommentera