SD:s Kent Ekeroth bakom Avpixlat

Trots motstridiga uppgifter om vad som stämmer eller inte i de påståenden som postats från William Petzälls Twitterkonton, står en sak klar: SD-riksdagsledamoten, tillika ledamoten i justitieutskottet, Kent Ekeroth bekräftar sin inblandning i den nya sajten Avpixlat – som lanserats som en efterföljare till Politiskt Inkorrekt.

Till Sveriges Radios Alltid Nyheter säger han:

- Det är mitt egna initativ och projekt.

Tidigare har Ekeroth bekräftat att han står till tjänst med ett bankkonto för Avpixlat på samma sätt som han gjorde för Politiskt inkorrekt.

– De bad mig ta hand om donationerna även fortsättningsvis, så det fortsätter jag med, med samma konto. Jag hjälper dem att vara anonyma, säger han till Svenska Dagbladet.

I Svenska Dagbladet publiceras i dag en vältajmad artikel om just Politiskt Inkorrekt (PI) och dess efterföljare Avpixlat. Där konstateras att Sverigedemokraterna länge förnekade alla band till PI, men att tidningen Expo kunnat avslöja att Kent Ekeroth upplåtit ett bankkonto till sajten och att SD-politikern Chang Frick varit med i redaktionen. Den senare har också på sin blogg i förra veckan skrivit att en efterföljare till PI var på gång och att han själv var inblandad.

Frilansjournalisten Annika Hamrud, en av författarna bakom boken Svensk, svenskare…, undrar på Twitter om det verkligen är okej att en riksdagsledamot driver sajt som hetsar mot journalister och som uttryckligen säger sig vilja undgå lagen. Hennes medförfattare Elisabet Qvarford är inne på samma linje och skriver att ”Det är helt bisarrt att en ledamot av justitieutskottet drar igång ett projekt som Avpixlat”.

Till SvD säger Hamrud:

– Det verkar som om SD har en väldigt stort förtroende för Politiskt inkorrekts förmåga. Det är väldigt praktiskt att ha någon som gör det helt anonymt, för det finns inte möjlighet att ställa någon till svars och de kan ta avstånd så fort någon går för långt. SD har lagt ner nästan alla sina medier för att de direkt får problem med nätkommentarerna.