När vi själva blir makthavare

Att Makthavare.se fungerat som något av en karriärmässig språngbräda för många av våra medarbetare är inget nytt. Bland våra skribenter genom åren märks bland andra [[Anders Wallner]] – som blivit partisekreterare för miljöpartiet, [[Annie Lööf]] – partiledare för centerpartiet, och [[Frida Johansson Metso]] – som i helgen valdes in i folkpartiets partistyrelse.

Vi i redaktionen önskar dem förstås all lycka i sitt fortsatta arbete.

Sedan har vi andra medarbetare som gått vidare till nya, men inte fullt lika partipolitiska utmaningar. Vi kan exempelvis nämna [[Anna Loverus]] – som blivit redaktör för Gadgette, [[Anne Brynolf]] – medicinsk redaktionschef på Läkartidningen, [[Peter Santesson]] – ansvarig för Timbros arbete med reformstrategier, [[Anna Söderström]] – pressekreterare på Företagarna och [[Sofia Mirjamsdotter]] – en av grundarna av Ajour.

Och detta är förstås bara ett axplock. Vi är många inblandade i Makthavare.se och folk rör på sig ständigt. Detta innebär samtidigt en balansgång för oss. Politiker på toppnivå kan av naturliga skäl inte vara en aktiv del av redaktionen. Men då vi alltid är öppna med våra medarbetares bakgrund och eventuella politiska kopplingar låter vi inte nuvarande eller tidigare jobb diskvalificera någon från att vara med och bidra. Däremot försöker vi förstås undvika uppenbara jävsituationer. Hur vi lyckas med detta överlåter vi åt er läsare att bedöma.

Kommentera