Är detta en nyhet?

Som chefredaktör och ansvarig utgivare för Makthavare.se så inser jag att vi kan få en del frågor om vårt avslöjande om den planerade Sd-konferesen. Jag vill därför förklara hur vi ser på storyn.

Sedan valet 2010 är Sverigedemokraterna ett riksdagsparti. Som sådant har de all rätt att utnyttja riksdagens lokaler för interna och externa arrangemang, precis som alla andra partier i Sveriges riksdag.

Det som är anmärkningsvärt är det tänkta temat för den konferens vi skriver om: islam och så kallad islamisering. Även om konferensen av allt att döma varit planerad sedan länge, är det efter bombattentatet i Oslo och massakern på Utøya ingen vidare bra tajming att försöka knipa politiska poäng kring detta.

Sverigedemokraternas partiledare [[Jimmie Åkesson]] har sedan händelserna i Norge blivit hårt ansatt av svenska medier om betydelsen av att en nordisk nationalist begått ett sådant fruktansvärt brott som Anders Behring Breivik gjort. Åkesson har också pressats på vilket eventuellt ansvar Sd haft för likheter mellan sin egen retorik och den paranoida islamofobi Behring Breivik använt sig av i bland annat sitt manifest.

Inte någon gång i samband med dessa intervjuer har dock Jimmie Åkesson nämnt att hans egen partikollega [[Kent Ekeroth]] redan i våras ansökte om att arrangera en internationell konferens i riksdagen till hösten, om islam och islamisering. Och när vi konfronterar partiets pressansvarige [[Martin Kinnunen]] med uppgiften, säger han sig inte känna till något om någon konferens.

Makthavare.se litar dock på sina uppgiftslämnare och på riksdagsförvaltningen som bekräftar att bokningen av konferensen är klart sedan länge. Det är en sak om Sverigedemokraterna efter händelserna i Norge hade valt att ställa in konferensen. Att förneka att den överhuvudtaget var planerad är något helt annat.

Kommentera