Krönika: ”Tack, tack – tusen tack!”

Som chefredaktör för Makthavare.se vill jag rikta ett varmt tack till den fantastiska redaktion som gjort vår satsning i Almedalen i år möjlig.

Det har varit ett kanongäng som lagt ned stora delar av sin fritid för att, oavlönat, bjuda på den mest heltäckande bevakningen av tal, utspel, seminarier, debatter och pr-kupper under veckan. Jag är otroligt stolt över det arbete vi gjort.

Det här var Almedalsredaktionen 2011:

Charlotte Naversten, har i år varit Makthavare.se:s nyhetschef med rätt att bära pärlhalsband, och den som sett till att vi inte missat viktiga arrangemang, spännande händelser och intressanta människor. En klippa att luta sig mot. Charlottes ordinarie arbetsgivare kan skratta sig lycklig över att ha en så multibegåvad medarbetare.

Anders Eriksson, en av våra flitigaste skribenter som bevakat partiledartal, täckt seminarier och gjort intervjuer. Kunnig, orädd och fantastiskt bra.

Andreas Henriksson, har en nyhetsnäsa som få. Uppmärksammade under veckan en bok som lär väcka rabalder i den arbetsmarknadspolitiska debatten.

Anna Loverus, en av våra nyrekryteringar för i år. Har energi som få och jagade nyheter till och med på mingel. Stod för ett av våra mer uppmärksammade scoop i år. Kommer att gå långt.

Anne Brynolf, har med akademisk skärpa belyst arrangemangsrubrikernas bedrägliga frågor, eurodebattens comeback och pseudomedicinens brist på substans.

Carl Nettelblad, en av redaktionens flitigaste seminariebesökare som levererat blixsnabba och genomarbetade referat, kryddade med intellektuellt skarpsinne och humor. Den smartaste tekniker vi kunnat önska och som varit vår livräddare när sajten tagit spontansemester.

Caroline Åslund, 
har det senaste året gått från fotoassistent till en av redaktionens skarpare pennor. Vågar ta för sig och är inte rädd för att vara obekväm.

Cecilia Garme, modererade mer än skrev hos oss. Vi saknar vår Cissi djupt, men hoppas att vi under resten av året ska kunna bjuda läsarna på hennes vassa spaningar.

Emmy Rasper, vår egen webbteve-stjärna. Med sin ifån gjorde hon veckans bästa spaningar om opinionsbildares tvärsäkerhet och efterlyste mer ödmjukhet. Dock behöver inte Emmy, som en av landets roligaste politiska reportrar, själv vara särskilt ödmjuk. Vi gratulerar Brunchrapporten till återvärvningen i höst.

Eva Cooper, bevakade tal och gjorde tillsammans med stilredaktören ett fantastiskt jobb med att uppmärksamma Almedalens alkoholfria utbud, något som bidrog till att förära det alkoholfria minglandet en nominering till Hetast i Almedalen.

Hampus Brynolf, vår teknik- och statistikgud som skapat den registrering Almedalsveckan alltid saknat – och utifrån det fått fram mängder av spännande uppgifter.

Ida Thulin, avlöste Eva som talbevakare och gjorde som alltid en kanoninsats. En av redaktionens allra bästa skribenter.

Jonathan Leman, inlånad från Expo och levererade en grundlig genomgång av Sverigedemokraternas tidigare avtryck i Almedalen.

Laura Luna, redaktionens stilredaktör som debuterade här på sajten i samband med s-kongressen – och som under veckan visat att hon kan betydligt mer än så. En fantastisk tillgång för Makthavare.se.

Magnus Ljungkvist, en av Almedalsbloggen/Makthavare.se:s grundare och som under veckan mest befunnit sig i kulisserna men ryckte in och bevakade tal de sista dagarna.

Peter Santesson, var bara med oss i ett dygn – men fick under den tiden till en uppmärksammad intervju med Sverigedemokraternas partiledare.

Sofia Mirjamsdotter, inspirerade, engagerade och bjöd på vassa iakttagelser från flera seminarier med sociala medier som tema.

Staffan Dopping, var – förutom en av de snyggaste i Almedalen – en flitig paneldeltagare och moderator, som också hann med att för Makthavare.se:s räkning visa var skåpet skulle stå. Journalistränderna går aldrig ur.

Stina Ljungkvist, är den vi i redaktionen har att tacka för resor, boende och allehanda praktikaliteter. Hon som på en och samma gång håller oss på jorden och visar hur högt vi kan flyga.

Stina Morian, vår tidigare chefredaktör som i år har gjort stordåd i bakgrunden. Det är i hög grad tack vare Stina och hennes briljanta rekryteringar som Makthavare.se blivit det starka varumärke vi är i dag.

Tobias Björkgren, vår fotograf och bildchef som med en aldrig vilande kamera dokumenterat seminarier, tal, mingel och gatuliv under veckan. Har också gjort egna spaningar och stått för ett eget scoop.

Victor Bernhardz, har under veckan fokuserat på Dagens Arena – men var den som ordnade med de mycket uppskattade statsvetarspaningarna från [[Jenny Madestam]] och [[Svend Dahl]].

Vi har även haft ytterligare personer knutna till redaktionen, men som på grund av arbetsbelastning inte kunnat bidra så mycket som de hade önskat. De är dock lika uppskattade av oss i alla fall – och vi ser fram emot att jobba med dem igen i framtiden!

Kommentera