Medieservice under Almedalsveckan

Almedalsveckans presscenter finns i år i Studentcentrum, i nära anslutning till Högskolan, Wisby strand och Almedalen. Men det finns även andra tillhåll som kan vara bra för medierepresentanter att känna till.

Cision kommer liksom förra året att ha ett bemannat servicecenter i Donnerska huset. Där finns även plats för kommunikatörer att arbeta online i tyst miljö. Arrangörer välkomnas att mejla in sina pressmeddelanden som då publiceras i ett särskilt pressrum för Almedalsveckan: cisionwire.se/almedalsveckan (där det än så länge bara finns material från förra året).

Och på Bloggplats H12 (Hästgatan 12) finns ett presscenter för politiska bloggare i Almedalen, där man kan sitta och skriva i lugn och ro, hitta information, tekniksupport, delta i seminarier och delta i presskonferenser med makthavare. Verksamheten drivs av Politometern och Almega. Läs mer om vad som händer där på [[Martina Lind|Martina Linds]] blogg.

Minns ni sociala medieakuten från förra året? JMW kör även i år livesändningar för att göra fler delaktiga i det som sker under veckan. Söndag till söndag bjuder man på talkshowen God morgon Almedalen som kommer att innehålla dagsaktuella analyser av det som sker på plats. Fokus i år kommer att ligga på att hårdstudera de kommunikationsinsatser som sker. Vad får och vad får inte genomslag och varför? Programledare är [[Brit Stakston]], JMW och [[Joakim Jardenberg]], Mindpark – och man kommer bl a att gästas av IT-minister [[Anna-Karin Hatt]]. Sändningarna sker med start söndagen den 3 juli kl. 8.00 på Café Milagro, Stortorget.

På Makthavare.se har vi för övrigt, som man kan se här intill, skapat en widget genom MyNewsdesk om Almedasrelaterade pressmeddelanden.

Kommentera