Fi förlorade på blockpolitiken

I Feministiskt initiativs valanalys som presenteras i dag framgår att många som funderade på att rösta på partiet inte gjorde det av rädsla för att det skulle vara en bortkastad röst om Fi inte skulle bli invalt i riksdagen.

Men trots att Feministiskt initiativ fick ett sämre valresultat 2010 än 2006, menar partiet att man stärkts och fått ökat stöd. Enligt valanalysen kunde nämligen betydligt fler tänka sig rösta på Fi 2010 jämfört med 2006. Partiet har också under och efter valrörelsen ökat sitt medlemsantal på 40 procent och startat flera nya lokalgrupper.

– En stor skillnad från valet 2006 är att musten inte har gått ur partiet denna gång, utan att partiet snarare har stärkts. Personer som inte vågade rösta på Feministiskt initiativ och ångrat detta, har efter valet istället engagerat sig i partiet, säger [[Stina Svensson]] i Feministiskt initiativs valanalysgrupp.

* * *

I mars har Feministiskt initiativ kongress och kommer då bland annat diskutera namnbyte till Feministerna. I samband med kongressen avgår [[Gudrun Schyman]] som talesperson för partiet.

Kommentera